Tuesday, May 27, 2008

Asemalta ja matkan varrelta / On the station and on the road

Aamulla kulorastas rakensi pesää mäntyyn asemasta 30 m päähän 7-8. aikaan. Se ajoi pois viereiseen puuhun tulleen kuukkelin, joka kooltaan oli vain hieman suurempi.
Metsämyyrä (*) vilisteli aseman pihamaalla samoihin aikoihin. Lopulta se hoksasi juustopalan, joka oli tarkoitettu ketulle. Sitä se yritti kiskoa koloon, mutta eihän se mahtunut. Oli syötävä siinä minkä jaksoi.

Matkalla Savukoskelle tapasin räystäspääskysen Ainijärvellä, 3 vesipääskyä, 4 haapanaa (kuva), 2 tylliä, valkoviklon, uivelonaaraan kahden telkkänaaraan kanssa, joutsenparin ja rantasipejä Kyörteslammella 10.30. Kyörteslampi oli jo kokonaan sula toisin kuin Ainijärvi, joka oli vielä jääkannen alla.
Tulppiojoen yläpuolella kaarteli vanha merikotka klo 10.50, ja sen kuvaamisesta ei meinannut tulla mitään, koska kamera tarkensi väärin koko ajan. Lopulta sain jotenkin keploteltua kuvan jo
korkealla olevasta linnusta. Se näytti aivan kuin
nuorelta valkopääkotkalta.

Suopöllö lensi Lattunan ja Ruuvaojan välillä ja illalla palatessani oli 3 kurkea Kyörteslammen päällä korkeuksissa. Vesipääskyjä oli jo 4. TH
* Myyrä olikin punamyyrä. Vasta katsellessani tietokoneelta tajusin, että myyrä on liian punertava metsämyyräksi. Toisista kuvista varmistin punamyyrän tuntomerkit. Punamyyrä on harvinaisempi, itäinen laji ja siten arvokkaampi kuvattava.

Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?