Monday, March 31, 2008

Tuulessa ja tuiskeessa / Windy day

Kova tuuli hallitsi tämän päivän olosuhteita. Aamulla vähän heitti räntää, minkä jälkeen jopa hieman kirkastui. Iltapäivällä tuuli sai kiskottua vesisateen lounaan puolelta. Lämpötila vaihteli 1-5 asteiden välillä.
Poroja oli tunturissa muutamia. Niitä ei myrskyt ja pakkaset näytä haittaavan. Tuntuu joskus, että ne eivät ymmärrä, että on KYLYMÄ.

Kotovaaran koppelot olivat männyissä hakomassa koko päivän. Tuuli koetti repiä nekin alas, mutta sitkeästi ne vain pitivät oksista kiinni ja koettivat löytää suojaa oksistosta. Niitä oli kaikkiaan viisi. Ukkometso sen sijaan oli vapaaehtoisesti siirtynyt lumen pinnalle.
Kuvissa on kaksi varsin eri väristä koppeloa. Vasemmalla oleva on vanha lintu, jonka tuntomerkkejä ovat harmaa pää, vaalea kurkku, tumman punaruskea rinta ja vaalea vatsa. Lisäksi muoto on täyteläisempi ja silmäkulmien punainen tulee helpommin näkyviin. Oikealla oleva nuorempi lintu on arviolta pari-kolmevuotias. Sen väritys on vielä tasaisemman ruskean kirjava ja rinnan punaruskea on vaaleampi. Myös käyttäytyminen oli vanhemmalla määrätietoisempaa.

Viherpeippojen määrä on lisääntynyt. Kari laski niitä 12 yksilöä ruokintapaikalla. TH

Vielä P. Piisilän ym. kotkahavaintoja (poisluettuna vanhat paikalliset):

- 25.3. Salla Kaakkurivaara nuori maakotka muuttolennossa pohjoiseen (P. Piisilä)
- " Savukoski Seitainaapa vanha merikotka " " klo 16.15 (P. Piisilä)
- 26.3. " Kokkopäät 2 merikotkaa " " (P. Piisilä, T. Ollila)
- " " Härkävaara nuori maakotka, kaarteleva (P. Polojärvi, V. Hakala)

Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?