Tuesday, January 22, 2008

Lumisissa metsissä / In the snow forests

Lumentuloa jatkui vielä tähän päivään asti. Päivälläkin tuli vielä kuuroja. Mittakepissä oli aamulla 56 cm, mutta tunturimetsissä lunta on enemmän, 70 cm monin paikoin ja se on pehmeätä. Saun ympäristön kuusikoissa myös tykkyä on jo runsaasti.

Lämpötila oli tänään 3-6 astetta pakkasella, iltaa kohti pikkuhiljaa kirien.

Vasta tänään huomasimme, mihin näätä oli mennyt eilen makuulle. Siitä kuusesta, mihin se kiipesi, 3 m päässä oli kelokuusi. Kelosta löytyi 3 m korkeudelta reikä. Näätä oli hypännyt keloon ja mennyt reiästä puun onttoon sisustaan. Kuulinkin eilen rapinaa puun sisästä, mutta luulin äänen tulevan kirjoitusalustani liikkeestä. Reikä puussa oli niin sopivasti oksien ja lumen piilottama, että piti mennä puun tyveltä katsomaan, että näki.

Tänään oli havaintojen suhteen hiljaisempi päivä. Eerik näki ukkometson lähtevän maasta Haaskaojan itäpuolella. Minä näin idempänä naarasteeriparin. Toinen teeri meni kieppiin edessäni, toinen jäi puuhun. Muutama yksinäinen korppi lenteli Saun maisemissa partiolennolla ja myös urpiaisia löytyi pari pientä parvea. Aseman punatulkkumäärä näyttää pudonneen kolmeen - ilmeisesti, koska ruokatarjonta oli käynyt välissä nollassa. Tintit sen sijaan on kaikki tallella. TH

Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?