Thursday, November 01, 2007

Lumisade / SnowfallIlmastonmuutoksen tässä vaiheessa satoi aamulla lunta, pari senttiä ja päivän mittaan tuli vielä lisää. Maiseman ilme muuttui valoisaksi (kuva oik. Pulkalta Nuorttiin päin).

Aamukahdeksan jälkeen koin yllätyksen: räkättirastas räksytteli männyn latvassa aseman luona (kuva kesk.). Se vaihtoi muutaman kerran puuta reilun viiden minuutin ajan. Sitten se lähti, heitti kierroksen aseman yllä ottaen korkeutta korkealle puidenlatvojen yläpuolelle ja lähti länsiluodetta kohti. Ehkä lumisade ja kylmä saivat sen liikkeelle. Havainto on toiseksi myöhäisin räksähavainto aseman historiassa ja toinen marraskuulta.

Muita merkittävämpiä lintuhavaintoja: urpiaisparvi n. 20 yks. ja pieniä ryhmiä päivän aikana. Paljon olivat olleet maassa syömässä Pulkalla. Riekkoja 6 + 1 yks. Pulkan laessa. Arkoja, lensivät kauas. Ukkometto ja pyypari Hirvasjoen takana.

Valkeasta maasta oli hyvä lukea luonnon kirjaa. Aseman pihalla kävi aamuhämärissä kettu, kärpänjälkiä oli Kotovaarassa ja Hirvasjoella. Hirvasjoen takana polulla oli aamupäivälliset näädän jäljet (kuva vas.). Päivän aikana oli 3 hirveä kulkenut polun yli aseman ja Pulkan välillä. Vielä näkyi oravan jälkiä parissa paikkaa ja myyränjälkiä siellä täällä. Näinpä jopa itse myyränkin. TH

Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?