Friday, October 05, 2007

Sumussa ja paisteessa / In fog and on sunshineKävin talousmetsien toisen (B) kanalintulinjan tänään, huomenna toisen (A). Kanalintuja näin 1 ukkometson, 2 naarasteertä, 4 ukkoteertä ja yhden urosriekon. Ilmeisesti kaikki olivat vanhoja lintuja.
Aamulla 10.30 totesin maantiellä 3 urosteertä soidinhommissa aamusumussa. Kavereina niillä oli yksi naarasteeri ja 4 koppeloa (kuvissa tosin näkyy niistä vain 3). Kivensyönnissä ollessaan varmaan innostuneet, jopa hieman tappelivat. Molemmat kuvat ovat samasta tilanteesta, mutta sumu ehti hieman hälvetä.

Illalla mönkijällä ajaessani huomasin Ainikuusikossa hirviparin iltasumussa. Emä ja vasa ei osanneet pelätä kummaa kulkijaa.

Muita havaintoja: aamulla punarinta Kuutsjärvellä, 3 telkkää edelleen Kyörteslammella, piekana Marjarovassa, hiiripöllö Sokliaavan laidalla. Hiiripöllö saalisteli hakkuualueella lentäen n. metrin korkeudella iltapäivällä. Rastaita edelleen kaikkia neljää lajia, räkättejä meni muutamia pikkuparvia länsiluoteeseen päivän mittaan. Järripeiponkin ääntä kuulin kerran. Talitiaisparvi n. 10 yks. oli matkalla etelään päin Maskaselässä. Siellä oli myös n. 15 tilhen parvi. Mönkijää karkasi illalla jänis, joka ei ollut vielä talvipuvussa.

Aurinko paistoi sumujen välissä. Kuulosti olevan ampiaisia tai kimalaisiakin vielä lennossa. Muurahaiset ovat jo aika lailla hiljentyneet, tosin pesissä vielä joitakin näkee. Puolukoita on keskinkertaisesti, mutta karpaloita ei ole tullut juuri lainkaan. TH

Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?