Wednesday, August 29, 2007

Aseman kanalintulinja / The game route of the stationKävin aseman kanalintulinjan ensi kertaa tälle vuodelle. Sää suosi ja havaintoja tulikin aika lailla. Kanalinnuista pyitä oli poikue 6 yks. Pommituskukkuloilla (kuva vas.) ja 2 yks. Lintukurulla. Tunnistamaton metso lähti P-kukkuloilta ja metsopoikue emo + 1 koiras ja 2 naarasta nousi puihin Lintukurun päässä.

Petolinnuista ilm. pikkuinen haukka ehti lähteä tunnistamatta V1:n rinteeltä puun latvasta.

Päivän muuttolintuja olivat lapinsirkku, 4-5 yks. tunturissa ja soilla ja sinirinta, kellolintu, joita oli etupäässä Nuorttiaavan katajikoissa 5 yks. hyönteispyynnissä (kuva kesk.). Rastaitakin oli liikkeellä tavallisia neljää lajia, selvästi muuttopuuhissa. Yöllä kuulee jo punakylkiä ja laulurastaita lentävän ja ääntelevän.

Palokärki-naaras oli Nuorttiaavan laidalla etsimässä jotain vanhan koivun kaarnan alta, kun paikallistin sen rapinan perusteella (kuva oik.).

Riistaeläimistä näin vielä raavaan jäniksen pinkaisevan tunturikoivun alta pakoon aamulla, ja hirvi taas säntäsi pakoon kolmen aikaan Pitkänjängän itäpuolen suon laidalta. Muistin viime vuonna hirven lähteneen pakoon n. 50 m siitä paikasta, niin ikään kanalintulinjaa kulkiessani. Myös Nuorttiaavan laidalla oli tuoreita hirven jälkiä ja jätöksiä.
Vielä myyrähavainto: vasta tapettu metsäsopuli polulla Nuortinahossa. TH

Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?