Monday, August 27, 2007

Aamuinen näytelmä / Spectacle in the morningAamulla ollessani kaivonrenkaan luona kuulin ojalta kummaa loiskintaa klo 6. jälkeen. Sitten loiskahti kovasti ja luulin näkeväni ison oravan tulevan kohti palokopin vierellä. Samassa tulija olikin jo jyrkän rinteen päällä, ja osoittautui märäksi, nuoreksi jänikseksi, joka samaa kuumaa paineli varaston alle. Heti perään ilmestyi kuin salamana kettu rinteen päälle, pysähtyen varaston seinän eteen jäniksen jäljille. Se ei mennyt kuitenkaan varaston alle, vaan yritettyään sinne palasi, ja lähti kiertämään varastoa huomaten minut. Katseli vähän aikaa minua vajaan kymmenen metrin päästä ja lähti kiertämään varastoa poispäin minusta.

Siinä vaiheessa hiippailin vaivihkaa asemarakennukseen, hain kameran ja nousin katolle kuvaamaan. Sain jonkin kuvan ketun kierrellessä varastoa. Sen häivyttyä menin varaston taakse. Kettu tuli vielä sinne uudestaan, jolloin sain vielä kuvata (kuva vas.). Sitten kettu häipyi lopullisesti.

Huomasin tällöin oravan, joka oli seurannut viereisestä männystä - aitiopaikalta - näytelmää, napostellen samalla männynkäpyjä (kuva oik.). Orava varmaan totesi jäniksen menneen ensin piiloon vainoojaa Kuntashaaran sillan alle. Sieltä se lopulta lähti pakoon ketun ahdistellessa.

Jäi mieleen erityisesti, kun kettu pysähtyi seinän eteen, että se huohotti kuuluvasti. Ottaa se juoksu niidenkin voimille. Nopeus oli sitten kyllä huippuluokkaa. Ilmeisesti tämä oli sama kettu, joka on pyörinyt ennenkin aseman ympärillä. Virtsaamisesta päätellen se oli naaras.

Lämpötila aamulla oli 1-2 astetta. Tosin en tuntenut kylmää, vähillä vaatteilla näytelmää seuratessani.
Päivän muuttohavainto oli metsäkirvinen, joka lensi ohi aseman ennen 7. TH

Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?