Sunday, May 13, 2007

Nuortin niemeke / Cape of Nuortti

Sää lämpeni niin, että päivällä oli jopa 3 lämpöastetta. Pohjoisvirtaus kuitenkin jatkui hieman heikentyneenä. Taivas oli katettu pilvin pimein.

Yli-Nuortin varrella on vähemmän lunta ja lämpimämpää, + 4-5 astetta. Siellä lauloi muutama punakylkirastas aamupäivällä, räkättirastaat ääntelivät, taivaanvuohi mäkätti ja pajusirkkukin kuului. Myöhemmin kuulin myös kulorastaan lavertelua, ensi kerran tälle keväälle täällä.

Ylempänä joki tekee mutkan muodostaen niemekkeen. Sieltä löytyi monta lintulajia. Ensin leppälintu "hyititti" ja käpytikka veteli "konekiväärisarjoja". Piekana lensi niemen yli pohjoiseen puolenpäivän maissa. Ampuhaukkapari oli vallannut reviirin, ja piti soidinta (kuvissa naaras). Pesäpaikaksi näyttivät valinneen vanhan variksenpesän kuusesta. Lähistöllä oli haukanpesä kuusessa myös monta vuotta sitten - ehkäpä tämä reviiri on jokavuotinen. Varikset myös raakkuivat. Niilläkin on varmaan uusi pesä jossain lähiseudulla. Nekin pesivät täällä silloin aikaisemmin.

Yksinäinen metsähanhi oikaisi niemen yli matkallaan jokivartta alaspäin lounaaseen. Kapustarinta kuului myös olevan lennossa, kuten laulurastaskin. Vielä kuulin talitiaisen ja taviokuurnien juttelua.

Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?