Thursday, May 24, 2007

Lumella on vientiä / The snow is melting


Lumet sulavat kovaa kyytiä. Tuntureilla on vielä lunta, kuten näkyy Hangasselästä Vongoivalle (Saariselkä) otetussa kuvassa (alakuva), mutta outamaat ovat lumettomat.
Tulva on korkealla Yli-Nuortin talvisillalla, mutta jo laskemaan päin. Eilen oli pari-kolmekymmentä senttiä korkeammalla, vettä oli jo sillalla Markun mukaan. Kelkkapolanne Ainijärvi-asema jo lähes kokonaan sula.
Muuttolinnuista Kemihaaralle tulivat räystäspääskyt 18.5, käki 20.5. Muualla täällä ei ole tehty niistä havaintoja. Kemihaaralla oli tänään lisäksi jo pajulintuja, keltavästäräkkejä, harmaasieppoja ja rantasipejä.
Yli-Nuortilla kuulin pensastaskun laulavan ja näin koirastavin lennossa.
Pensastasku on Värriön luonnonpuistossa hyvin harvinainen havainto. Tämänpäiväistä edellinen havainto on lähes 20 vuoden takaa: 25.5.1979 Nuorttiaavalla.
Ainijärvellä oli pajulintuja ja keltavästäräkkejä. Pönttölinnuista ensimmäiset ovat saaneet pesän valmiiksi, mutta munia ei vielä ole. TH

Teuvo Hietajärvi heard today Whinchat (Saxicola rubetra) singing in the valley of Ylinuortti river. This is a rare observation in Varrio Nature Reserve. The previous observation is from 25.5.1979, on Nuorttiaapa mire. (VP).

Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?