Tuesday, May 29, 2007

Erämaa elää / Living wilderness


Luonto on nyt tulvillaan ääntä ja liikettä. Rastaat ovat kuuluvimpia, kirjosiepot ja leppälinnut puolustavat reviirejään, urpiaiset surraavat, vihervarpuset väkyttävät, käetkin kukahtelevat.

Aamupäivällä Seija-emäntä näki ison haukan käyvän nappaamassa "pari pikkulintua" aseman pihasta. Ilm. kanahaukka. Hän näki sen jo muutama päivä sitten.

Metsälammilla kymmenet sammakot kurnuttavat ja hyönteisiä pörrää jo monenlaisia. Tupasvilla on ensimmäisiä kukkijoita (kuva).
Kuvasin metsävikloa Jyppyrävaaran takana lampareella. Taustalla vilahteli punertava lintu, ja sain sen kuvaan. Arvelin punarinnaksi. Vasta asemalla kuvia katsoessani huomasin, että sehän olikin pikkuharvinaisuus - pikkusirkku-koiras (kuvassa edessä viklo, taust. sirkku). Tämän kevään ensi havainto tälle Itä-Lapin ja Kuusamon omalle lajille. Muualla Suomessa se ei juuri pesi. TH

Pikkusirkun havainto Värriön luonnonpuistossa verraten harvinainen. Edellinen havainto on neljän vuoden takaa, 7.6.2003 Nuortinahon eteläpuolelta (VP)

Teuvo Hietajarvi found rare Little Bunting (Emperiza pusilla) near to the small pond behind Jyppyravaara. The previous observation is four years old, from 7.6.2003 (VP)

Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?