Wednesday, February 02, 2022

Mediaa ja muita vieraita

Kun Mikko viime postauksessa kaivoi Lynxiä kopterikentän laidassa, odottelimme talven mediavieraita saapuviksi. Helsingin Sanomat nimesi viime syksynä erityisen yliopistokirjeenvaihtajan, jonka tehtävänä on seurata Helsingin yliopiston elämää ja tapahtumia yliopistossa. Tartuimme heti nimitysuutisen luettuamme (kuvainnolliseen) luuriin ja otimme yhteyttä kirjeenvaihtajaksi nimitettyyn toimittaja Valtteri Parikkaan. Esitimme Valtterille kutsun tulla käymään Värriössä. Ajankohta vapaa mutta keskitalvi tietysti on kiinnostava. 

Valtteri ja kuvaaja Jukka Gröndahl saapuivat keskiviikona 19.1. Koska kelkkakelit olivat, kuten edellisen postauksen kuvassa näkyy, emme voineet ajatella käyttävämme journalisteja maastossa mutta onpa siinä uutta tutustuttavaa ja kerrottavaa tarjolla myös ihan lähikohteissa, SMEAR:lla sekä Yli-Nuorttin kylmäasemalla. Sen verran kuitenkin kokeilimme kelkkailutaitojamme että käytimme vieraita Värriö I:n huipulla katsomassa avaraa maisemaa.

Vajaan parin vuorokauden vierailu on tietysti tiivis ja uutta asiaa tulee paljon nopeassa tahdissa. Paikalla olivat ilmakehätutkijoista Mikko ja Kimmo sekä maantieteilijä Janne. Teknikoista vuorossa olivat Tarmo ja Oili. Koronavarovaisuuden nimissä huolehdimme ettei koko henkilöstö ole asemalla samaan aikaan, joten toinen vuoro ei ollut vierailun aikana läsnä. 

Lisäksi asemalla oli vielä englantilainen vaihto-oppilaamme Charlotte. 

Valtteri sai paljon materiaalia, josta koostaa mielenkiintoinen juttu. Juttu on määrä julkaista lauantaina 5.2.

Charlottesta ja hänen kokemuksistaan Lapin ikimetsien keskellä kirjoitan joku toinen kerta. Hänen viime viikolla aseman pihalta ottamansa revontulikuva olkoon oiva lopetus tälle tekstille.
Kuva Charlotte StapletonComments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?