Thursday, June 02, 2011

Sadetta ja poutaa / Rainy and sunny

Eilen satoi vettä lähes koko päivän. Kuitenkin ensimmäisen kerran tuoksui kesältä. Avautuvat koivunlehdet ja muut loivat hienon tuoksun hengitysilmaan. Illalla sade taukosi ja karkaavat pilvet olivat komean näköisiä ilta-auringossa.

Yöllä oli sumua ja jonkin aikaa myös aamulla. Kuitenkin tänään oli etupäässä aurinkoista ja melko lämmintäkin, alun toistakymmentä astetta. Iltapäivällä alkoi pikkuhiljaa sataa vettä ja väliin sitä tuli kunnon ryöpyissä.

Kiersin pohjoispuolen kuruilla kuulostelemassa sinipyrstöjä. Niitä ei kuitenkaan kuulunut, eikä tälle keväälle ole täältä ainuttakaan havaintoa.


Pirunkurulla näin 4 oravan porukan. Ne löytyivät kahdesta, kolmesta vierekkäisestä puusta. Oravat olivat aikuisia, jo kesäturkkiin vaihtaneita (k). Mitähän ne parveilivat?
Kynsivaarassa kaarteli maakotka (k). Vaaran itäpuolella kuulin palokärjen ääntä. Vaihdoin soittimeen sinipyrstön sijasta palokärjen äänen ja soitettuani sitä palokärki oli hetkessä luonani kelossa. Se oli naaras, eikä sillä näyttänyt olevan kiirettä pesälle, joten ilmeisesti se oli pesimätön lintu (k).Lopetettuani kärki palasi suon toiselle puolen, mistä tulikin. Menin katsomaan, olisiko siellä mitään erikoisempaa. Palokärki sieltä lähti jostain lentoon. Ei selvinnyt, mitä se oli harrastanut, mutta vähän matkan päässä oli lisää mustia lintuja. Korppipoikue siellä rääkyi. Ne olivat jättäneet pesänsä ja lentelivät mäntyjen latvoista toisiin. Emopari tuli varoittelemaan (k) ja poikaset hiljenivät ja pakenivat mikä minnekin.
Vaihdoin myös muistikortin riistakameraan. Karhu oli näköjään kulkenut ohi 25.5. aamulla. Kuvat olivat kuitenkin huonoja, vain hieman karhua näkyvissä. Se oli kuitenkin sama vaalee kuin aikaisemminkin ja käynyt taas nuuskimassa kameraa ohikulkiessaan.
Muutaman poron jäännökset löysin, mutta vain yksi niistä oli ennen löytämätön, siis ilman merkkausta lähipuussa. Korvasieniä näin muutamia. TH

Labels: , , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?