Wednesday, May 04, 2011

Koppeloiden aikaan / At the time of female Capercaillies
Koppelot ovat nyt liikkeellä. Aamulla aseman pihpiirissä nähtiin 3 lintua ja Tarmo näki toistakymmentä työmatkalla. Muutaman viikon päästä koppeloita ei enää näe.


Lumilinjalla koppeloita ei näkynyt. Havaitsin 22-23 lajia, seuraavasti: urpiainen 39, järripeippo 91, vihervarpunen 14, viherpeippo 6, pikkukäpylintu 31, kirjosiipi 18, taviokuurna 3, pajusirkku 3, punakylkirastas 7, laulurastas 1, kulorastas 2, kuukkeli 3, korppi 3, lapintiainen 2, puukiipijä 1, punarinta 1 (kevään 1.), tilhi 4, rautiainen 1, käpytikka 1, tikkalaji 1, taivaanvuohi 1 (kevään 1.), helmipöllö 1 ja pyy 2 yksilöä.


Siemensyöjiä on kovasti kuusen runsaan siemensadon vuoksi. Järrejä surrasi parvessa Yli-Nuortin varrella n. 60 lintua. Myös myyriä on kovasti. Niitä näkee maastossa silloin tällöin. Tästä kertoo helmipöllöhavaintokin, päiväpöllö oli muuttanut paikkaa pari sataa metriä.


Kuukkeli lämmitti poikasiaan pesässään puolenpäivän aikaan (k).


Aseman väki näki kevään ensimmäisen västäräkin asemalla (Ainijärvellä nähty jo muutama päivä sitten).


Lämmintä oli päivällä 3 astetta. Lumikuuroja tuli pitkin päivää ja hiihtokeli oli aika pehmeä. Lunta linjalla oli 30-40 senttiä. Paikoin oli lumetontakin. TH

Labels: , , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?