Monday, April 04, 2011

Sopulin vaellus / A lemming migratingAamulla puoli yhdeksän maissa jokin juosta vilisti tien yli Lattunassa. Pysähdyin katsomaan tarkemmin: Metsäsopulihan se siellä meni ja tuli hankikantoa pitkin (tunsin lyhyestä hännästä). Se ei oikein näyttänyt tietävän mihin mennä, mutta lopulta lähti painelemaan aukeaa pitkin ties minne.


Vaarallisen näköistä touhua, juosta noin avoimesti ja pitkään hankea pitkin. Tuolla menolla ennen pitkää joku kuukkeli tai korppi tai petolintu nappaa. Tyyli oli niin kuin olisi ollut vaelluksella. Metsäsopulien vaelluksista ei mulla ole tietoa.


Muita matkahavaintoja olivat 2 urosmetsoa, 2 koppeloa, puolentusinaa teertä, riekkopari ja pyy. Auton alle olivat jääneet jänis, koppelo ja pikkukäpylintu. Lisäksi kelkkamatkalla nuori urosmetso nousi kelkan edestä puuhun. TH

Labels: , , ,


Comments:
Saalistaako kuukkelikin hiiriä yms. ravinnoksi??
 
Kuukkeli on aika peto. Se nappaa myyriä kuin haukka lennosta. Kuukkeli käy myös vahingoittuneiden pikkulintujen kimppuun, tappaa lentoon lähteneitä poikasia, jos vain saa kiinni. Ja tietysti se on paha pesärosvo, varsinkin käpylinnuille "paha kanto kaskessa". Samalla se on eksoottinen ja mielenkiintoinen Lapin erämaalintu.
 
Todellakin mielenkiintoinen erämaanlintu. Mukavia seurattavia nuotiolla olessa, kun tulevat seurailemaan tekemisiä.
 
Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?