Friday, October 08, 2010

Itäpuolella / On the eastern side
Kävin reissun itäpuolella. Kuntasjoen varrella näin kolme pyytä (2 naarasta k ja yksi koiras). Pulkan rinteessä oli vielä yksi koiras. Muita kanalintuja näin koppelon, tuntemattoman, ja Rakitsan alarinteestä saman kuusen alta lähti koppelo ja naarasteeri.

Kuntaskurun ja Hirvasjoen välisessä kuusikossa näin hirviä. Iso uros, jolla lapiosarvissa oli n. 8 piikkiä puolellaan, haisteli tiiviisti maata kuusen tyvellä. Lähistöllä oli naaras vasoineen.

Hirviä oli ollut myös Pulkan rinteellä ja väliojan varrella. Oli tuoreita jälkiä ja kiimakuoppia. Väliojan latvalla sitten pakenikin minua kaksi nuorta urosta, paria kolmea piikkiä puolellaan.

Taviokuurnien muutto on meneillään. Kotovaaran etelärinteen yli länsilounaaseen meni aamulla n. 10 yks. parvi. Klo 11. jälkeen Kuntaskurulla meni taas 5 yks. parvi samaan suuntaan. Räkättejä meni myös useita pienempiä parvia länsiluoteeseen päivän aikana. Muita rastaita näkyi ja kuului myös (kuvassa punakylkirastas).
Tuuli oli hieman tyyntynyt yön aikana. Eilen oli 6-7 boforia, mutta nyt vain 4-5. Lämmintä oli kymmenisen astetta ja aurinko näkyi koko päivän. TH

Labels: , , , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?