Wednesday, September 01, 2010

Erilaisia lintuja / Different birds
Yön jälkeen ei ollut saalista verkossa. Niinpä menin 9. jälkeen soittamaan sinipyrstön laulua. Vajaan puolen tunnin päästä tuli lintu varoittelemaan lähistölle (k) ja pian se olikin verkossa. Lintu oli hieman hailakamman näköinen ja pienempi mitoiltaan, veikkaisin naaraaksi (2 k). Varsinkin pyrstö ja yläperä olivat siniharmaat. 9. rengastettu.

Päivällä oli tuttu koskikara taas verkossa. Se pääsi tarkastuksen jälkeen vapauteen. Sen oli muuten rengastanut koskikaraspesialisti Jyrki Tolvanen kesällä Savukoskella, ilm. ei kovin kaukana.

Lehtokurppa lähti lentoon klo 13. maissa aseman pihalta, lähes portaiden edestä.

Iltapäivällä yritin vielä houkutella sinipyrstöjä, mutta vain yksi kierteli kauempana, mutta ei mennyt verkkoon. Sen sijaan 2 punarintaa olivat ilmeisen kiinnostuneita sinipyrstön kutsuäänestä jota soitin. Punarinnan tiksutuksen soittaminen sai ne ihmettelemään (k ylh. vas.)), mutta verkkoon ne eivät menneet.Illalla tarkastin taas verkon ja nyt oli sinipyrstö n:o 1. verkossa (saattoi olla sama arka, joka kierteli iltapäivällä paikalla). Se oli ensimmäinen, joka meni verkkoon uudestaan. Otin siitä nyt mitat, jotka eka kerralla jäivät ottamatta. Myös värirengas oli pudonnut (oli liian iso), ja laitoinkin pienemmän. Kuvistakin näyttää linnun pää nyt hieman eri väriseltä (kuvat alh.). Meneekö sulkasato niin nopeasti? Nyt on kulunut 4 vrk.

Viritellessäni verkkoa iltakymmenen jälkeen tuli helmipöllö yön saalistaja ihmettelemään touhujani. Näin sen hyvin, koska se lenteli valorysän valossa. Muita päivän lintuja olivat metsäkirvinen, hippiäinen, leppälintu ja rautiainen.

Sää oli tänään aika sateinen, tosin iltaa kohti kirkastui. Lämpöä oli enimmillään n. 8 astetta ja tuultakin oli reilusti. TH

Labels: , , , , , , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?