Tuesday, April 20, 2010

Lunta hangen päällä / Snow on the hard snow
Aamuisen lumisateen jälkeen selkeni ja aurinko näyttäytyi silloin tällöin. Öisen lähes 10 asteen pakkasen jälkeen hankikanto oli mahtava. Kun lämpötilakin oli muutaman asteen lämpimällä eikä tuulta juuri ollut, niin kyllä kelpasi liikkua kairassa.

Kaksi oravaa kisaili Kuutsjärven rannassa aamulla, ja kaksi jänistäkin oli kulkenut siellä peräkkäin yön aikana. Molemmat lajit ovat muuten nykyään harvalukuisia näissä kairoissa.
-----
Häirikkömetto oli vielä hengissä, ja hyvissä voimissa. Puolenpäivän maissa se oli valmis taisteluun vanhalla paikalla. Maasto on todella hienoa vanhaa sekametsää ja sopii hyvin soidinpaikaksi, mutta muita metsoja sieltä ei löytynyt. Päivän mittaan tapasin 1 + 2 ukkometsoa kuusikkomailta Tuntsajokilaakson alueella.


Kiirunapari etsiskeli marjoa pälviltä Saun kurujen maastossa ja koiraan silmäkulmat hohtivat punaisina.
-----
Tuntsajoella oli jo paljon sulaa, ja niinpä joutsenpari lähtikin karkuun yhdellä suvannolla. Muita vesilintuja ei vielä näkynyt.

Jokivarressa oli melko tuore ahmanjälki matkalla pohjoiseen. Vastajäljeltä löytyi vanhempi poronraato, jossa oli korvat vielä tallella. TH

Labels: , , , , ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?