Saturday, January 02, 2010

Hieno päivä tunturissa

Tänään oli pakkasta ilmassa. Taivas oli lähes pilvetön ja valot hienot sekä vaihtelevat! Oli auringon kajoa, pastellisävyjä ja hienoja sinisen sävyjä. Myös häkkärää oli alamaissa.

Jotta kuvaaja tänään tarkeni, oli syytä pukeutua (kuva) olosuhteiden mukaan ja hiukan vielä lisää. Palovammoilta ei kuitenkaan vältytty kokonaan, kylmä metalli kamerakalustossa aiheutti edelleen arkana olevia pieniä kipupisteitä sormiin, kun ei huomannut ajoissa laittaa riittävästi fylliä kätösiin.

Myös varsinkin kamerakaluston akuista / pattereista on tällaisissa lämpötiloissa pidettävä erityistä huolta, etteivät hyydy ennen aikojaan. Tänään mm. meiltä kummaltakin tyhjeni kahdet akut. Virta saatiin kuitenkin riittämään hyvin vara-akuilla ja akkuja välillä taskussa lämmittämällä.

Jo tutuksi tullut pieni porotokka oli edelleen Sauoivan maastossa (kuva). Teuvon mainitsema korppi kääntyi Saumuristalta etelään (kuva), kiersi Sauoivan ja jatkoi itään. JK & JS, kuvat JS

Labels: ,


Comments:
Suuresti kadehtien katselee etelän mies tällaisia maisemia ja kuvia! Häkkärää... onko se sumutiivistymää?
 
Suuresti kadehtien katselee etelän mies tällaisia maisemia ja kuvia. Häkkärää... onko se sumupilveä?
 
Hienoja on kuvat!
Yhdessä kuvassa huomiota herätti muhkea talvihaalari. Mistä tuollaisia haalareita on saatavilla?
 
Häkkärä on sumua ja tarkemmin suomennettuna sumua, jota muodostuu kovalla pakkasella.

Kyseistä haalaria ei ole yleisesti myynnissä. Se on muistaakseni rajavartiolaitoksen käyttöön suunniteltu ja tehty. Tutkimusasemalle niitä onnistuttiin aikanaan hankkimaan työkäyttöön. Tuolloin olisin halunnut ostaa itselleni myös samat haalarit, mutta se ei onnistunut. Haalarit ovat palvelleet työtehtävissä erinomaisesti jo liki kymmenen vuotta.
Kiitoksia kuvakommenteista.
 
Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?