Tuesday, March 03, 2009

Pedon merkki / Mark of the beast


Pari päivää on nyt tuuleskellut ja tuiskunnut. Lunta on satanut vain vähän, mutta sitäkin enemmän se on siirtynyt. Pääasiassa on ollut pilvistä. lämpötila 5-10 astetta. Kuva Petäjärinteeltä.

Osuimme tänään iltapäivällä PP:n kanssa lähes yhtäaikaa pedon vahingoittaman vaadinporon luo Raippavaaran itäpuolella. Ilmeisesti ahma oli käynyt kiinni poroon jo useita päiviä sitten. Muita jälkiä ei lähistöltä löytynyt kuin jo muutama päivä sitten havaitsemani vanhat ahmanjäljet. PP jo selvitti poron omistajankin korvamerkkien perusteella, ja kuvasta hän näki kahdesta viirusta, että poro oli luettu erotuksessa.

Poro ontui hieman vasenta etujalkaa, mutta pystyi hyvin liikkumaan. Haava vuoti kuitenkin vielä. Poro jää todennäköisesti eloon. TH

Labels: ,


Comments:
tuohan menee jo eläinrääkkäyksen puolelle ku ton kuntoinen poro jätetään metsään...pitäis vähän miettiä järjellä....
 
Pedon raatelemasta porosta meni heti tieto poromiehille (toinen havainnoja, Petri Piisilä, itsekin poromies, oli juuri tarkastamassa porotalouteen vaikuttavia kotkanpesiä, petovahinkoja yms. Metsähallituksen toimesta). Tutkimusaseman henkilökunnalla ei ole aseita, millä lopettaa haavoittuneita poroja.

Veli Pohjonen
 
Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?