Thursday, March 19, 2009

Kanat orrella, kukot piilossa / Capercaillie life
Viherpeippoja oli aamulla jo ainakin 4 yksilöä asemalla. Tulevat päivät kasvattavat niiden määrää - saa nähdä, kuinka paljon. Muita uusia lajeja tai yksilöitä ei ole pitkään aikaan tullut ruokinnalle.

Päivän pituus on jatkunut huimasti ja kohta päivä on pitempi kuin yö. Metsoilla tämä vaikuttaa siten siten, että koiraat laskeutuvat keskipäiväksi maahan saatuaan kupunsa täyteen. Yleensä ne menevät kuusen alle. Joku on vielä jopa kiepissä, tästäkin tuli havainto. (oikealla olevassa kuvassa linnun pyrstö on taipuneena sivulle, lintu ei ole pyrstötön!)


Naarasmetsoihin päivän pituuden lisääntyminen taas ei vaikuta siten. Ne ovat usein koko päivän puissa, ruokaillen väliin, väliin lepäillen. Toki nekin voivat olla maassa joskus. Tänään Rakitsan itärinteellä oli 3 koppeloa samassa puussa vielä iltapäivällä. Kuin kanat orrella ne katselivat ohikulkijaa arvellen olevansa turvassa.


Kaunis aamupäivä alkoi iltapäivällä verhoutua pilveen. Ensi yöksi ei tulekaan niin kovaa pakkasta kuin viime yönä - Yli-Nuortin piirturissa -23 astetta. TH

Labels: ,


Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?