Wednesday, January 07, 2009

Kylymää on

Kettu (k yl. JK, al. JS) oli pöytävieraanamme koko aamupäivän. Parhaiten sille tuntui maistuvan Tapanin koirien nappulat (laitahan T. lasku Turun suuntaan), vaikka tarjolla oli myös mm. leikkeleitä ja hirven kylmäsavupaistia. Osan herkuista kettutyttö pisti jemmaan ja osan se nautti hiljakseen napostellen turhia höntyilemättä. Välillä se tosin haikaili elävän ravinnon perään. Ruokinnan oravat olisivat kovin olleet ketun mieleen, mutta jokainen pyyntiyritys epäonnistui ja seurauksena oli vain lumipöllyä ja oravan nalkutusta. Tämänkö seurauksena kettu sitten kävi tarpeillaan aseman
rappusilla?

Myös kuukkeleita, lapin- ja talitiaisia kävi päivän mittaan pihan tarjoiluista nauttimassa.
Iltapäivällä kävimme Ainijärvellä. Matkalla pysähdyimme Nuorttiaavan säämittauspisteellä (k JS), lämpömittari näytti -43 (k JK). Lämpötilan alhaisuus tuntui myös jo vaikeutuneena sisäänhengityksenä, mutta tulipahan molemmille ennätyspakkanen.


Labels: , , , , ,


Comments:
Onkohan tuo mittauspiste ihan standardien mukainen? Näyttää olven tosi matala. Standardi on 2 m (tai 1,50 vähintään)
 
Onko tuo mittauspiste standardien mukainen? Näyttää olevan tosi matalalla, joten -43 ei oikein kerro mitään siinä mielessä ettei voi sitä lampötilaa verrata muihin havaintoihin. Harmi, oisko tullut talven pakkasennätys?
 
Uutta tietoa on Ilmatieteen laitoksen sääpalvelussa. Siellä näkyvät myös Värriötunturin lämpötilat lähes realiajassa.

http://www.ilmatieteenlaitos.fi/saa/paikalli.html?Keywords=&station=2819&param=4&map=1&place=Salla

Värriön tutkimusaseman lämpötilapiirturit eivät kuulu Ilmatieteen laitokseen "virallisiin" mittauspisteisiin. Ne ovat aseman omia vertailuhavaintoja varten. Niiden sijainti ja asettelu eivät täytä ennätyskelpoisten havaintojen vaatimuksia. Veli Pohjonen / 15.1.2009
 
Kuinka kovia pakkasia on tuolla "asemalla" havaittu? Jos täyttäisi ns "ennätyskelpoisten havaintojen vaatimukset" tulisi ehkä uusia ennätyksiä. Juuri sopiva sijainti saada ennätyksiä teidän mittauspisteellä. Parasta juuri suon keskellä, jonka ympärillä koekeampaa maastoa (vaaroja/tuntureita).

Ilmatieteen laitoksen uusi reaaliaikainen sääasema on tunturissa, eikä sieltä tule ennätyksiä.

Bloginne on paras mihin olen tähän asti netissä törmännyt. Jatkakaa samaan malliin!
 
Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?