Saturday, December 06, 2008

Näkemiin, aurinko! / See you, sun!
En muista koskaan nähneeni aurinkoa Värriöllä näin myöhään joulukuulla, kuin tänään. Härkätunturiin näkyi vähän ennen yhtä reilun puoli kiekkoa (k), luultavasti 12. jälkeen olisi näkynyt koko kiekko. Punaväriä näkyi myös Turjalaisella ja Isossaselässä, mutta Nuorttitunturi jäi kai paitsi pilvien takia. Korvatunturi on jo varmaan niin kaukana pohjoisessa, että siellä kaamos on jo alkanut. Saariselällä aurinko ei enää nouse.
-----
Vieläköhän huomenna täällä näkyy? Toivotin kuitenkin jo tänään näkemiin, varmuuden vuoksi. Huomenna voi olla vaikka pilviä edessä.

Pakkasta oli aamulla 11 astetta Kuivahaaran mittarissa, mutta iltapäivällä jo 21. Ilma kirkastui päivän mittaan.

Viime yönä oli kärppä laukkonut kovasti aseman pihalla. Se oli myös löytänyt puuhun asettamani läskinpalan. Kettu Liukasluikku tuli kuitenkin aamulla maisemiin, ja se oli kaivellut kärppää koloistaan, joten taisi kärppä joutua lähtemään pakosalle.

Metso-häirikkö löytyi soidinalueeltaan aamulla (k). Mikähän saa sen talvipakkasella soimaan, mutta keväällä ja syksyllä sitä ei näkynyt. Viimeksi se häiriköi viime maaliskuussa.

Vielä näin 3-5 teertä ja vanhat saukonjäljet maajalassa Kuivahaaran pohjoispuolella. Turjalaisenojaa ylös oli noussut viime yönä minkki. Jäniksen-, näädän- ja ketun tuoreita jälkiä näkyi muutamassa kohden ja Härkätunturissa oli ollut muutama riekko. TH

Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?