Friday, September 12, 2008

Isoja lintuja / Big birdsOlin yötä Törmäojan kämpällä lintulinjojen välissä. Aamulla Venäjän puoleisen vaaran pohjoisrinne (k) kiinnitti huomiotani. Kuin lumi hohti jäkälikkö siellä.
-----
Muutama sata metriä kämpältä katteli hirvi (joko naaras tai pienisarvinen uros) männikössä. Pian se pykälsi pakoon siimekseen.


Rouvoivan pohjoispuolitse lensi joutsenpari (Cygnys cygnus) (k) itäkaakkoon yhdeksän jälkeen.


B-linjalla näkyi vain yksi teeri, sukupuolta en saanut selville. Näin päivän aikana toisenkin teeren, nuoren uroksen, mutta se oli reilun sata metriä linjalta. Havainto osoitti kuitenkin teeren pesineen alueella.Itasella tein komean havainnon Soklomilla. Varisparvi alkoi raakkua, jolloin valmistauduin ottamaan selvää tilanteesta. Tuli vastaan merikotka (Haliaetus albicilla) (k), joka kierteli yläpuolellani muutaman kierroksen, jatkaen lounaan suuntiin. Lintu oli esiaikuinen yksilö, joka varmaankin oli muuttomatkalla Kuolasta.

Puolivälinjängän länsipuolelta lähti vielä lentoon ilmeinen suopöllö, jota en saanut varmistettua. Kello oli silloin kuuden jälkeen.

Muita päivän muuttolintuja olivat leppälintu, pajulintu, punarinta, pajusirkku, metsä- ja niittykirvinen, järripeipot ja rastaat. TH

Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?