Saturday, May 10, 2008

Luoteistuulella / Wind from the north-westAamulla satoi vettä. Lämmintä oli 4 astetta. Sitten alkoi lämpötila pudota ja sataa räntää. Alkoi tuulla voimakkaasti luoteesta ja lämpötila putosi 1-2 asteeseen. Lopulta ilma kirkastui.

Aurinko paisteli suuren osan päivää, melko lämpimästikin, mutta lämmintä oli varjossa vain nelisen astetta. Kova tuuli vaimensi tehokkaasti lintujen laulua ja muuta luonnon elämää. Muuttolinnut olivat kertyneet purojen varsille ja etelärinteiden pälville. Pälviä on paljon jo tuntureissakin (kuva Pulkalta Sauoivanmuristan suuntaan), ja kelkkakelit alkavat kohta loppua.

Pari uutta muuttolajia löytyi. Pohjansirkut laulelivat Pulkan alla ja Ylimmäisellä Papuhaaralla, tosin ei kovin pitkään. Yl. Papuhaaralta löytyi myös koirashippiäinen (kuva), matkassa saattoi olla naaraskin.

Muista linnuista mainittakoon ilm. metsähanhi, joka lensi Saumuristan yli länttä kohti. Sen siipien yläpuolella oli vaalea vyöhyke (kuva), mutta se oli varmaan vain lajin sisäistä muuntelua.


Vielä näin 2 koppeloa, ukkometson ja ilm. urosteeren matkan varrella. Niin, ja hirvet ovat alkaneet siirtyä kesälaitumille jäljistä päätellen. Tarmo näkikin yhden Kynsikankaalla aitavarressa. TH

Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?