Monday, February 04, 2008

Metsoparvia / Flocks of Capercaillies

Helmikuu on metsojen aikaa Värriön kairassa. Usein ne ovat tähän aikaan parvissa ja erottuvat kauas huurteisista puista. Siksi niitä tapaakin helmikuulla suhteellisen paljon.

Tänään aamupäivällä oli 6 yksilön parvi ukkometsoja Saun luoteispuolella, kaikki siis vanhoja lintuja, ja melko lähekkäin männyissä hakomassa. Tämä ei vielä riittänyt, sillä Haaskakummusta löytyi vielä 5 urosta puoliltapäivin. Näistä 2 vanhaa ja yksi poikalintu hakoivat samassa puussa, ja hieman kauempana olivat yksi vanha ja yksi nuori lintu.

Mahtui tähän metsopäivään vielä teeriäkin. Lähellä Saun metsoparvea oli 2 akkateertä koivuissa. Lähempänä Sauoivaa oli vielä yksinäinen ukkoteeri tunturikoivussa ruokailemassa.

Aseman ruokintapaikalla oli iltapäivällä 3 viherpeippoa 5 punatulkun ja tiaisten seurana. Ne eivät varmaankaan olleet vielä muuttavia. Muuttavat viherpeipot tulevat vasta maaliskuulla, joten nämä olivat jotain vaeltelevia talvilintuja.


Päivä oli muuten kaunis, aurinko ja pilvet sommittelivat hienoja näkymiä tunturimaastoissa. Aika tyyntä oli ja pakkasta kymmenkunta astetta. TH
P.S. Metsoilla ei näkynyt radiolähettimiä. Tarkastin kaikki. Laitoimmehan lähes sadalle metsolle lähettimet 7-8 vuoden aikana, mutta enää niitä ei ole näkynyt.

Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?